tråkig början på veckan.

Efter en skön helg i Karis väntade igår, måndag alltså, en 5½h lång tågresa upp till Vasa. Tänkte att okej, det är sådant man får leva med, smällar man får ta. Resan gick också relativt smärtfritt. Märkligt nog har jag ofta turen att få lite ögongodis brevid mig då jag pendlar dessa långa sträckor. Så även igår.
Vad som var mindra trevligt då jag kom hem var kuverten med räkningar som väntade på mig. Men just nu bryr jag mig inte ett dugg om dem, utan endast om brevet gällande förhöjning av hyran. Min hyra skall höjas ytterligare från det rövarpris jag redan betalar för ynka 29 kvadrat. Jag har blivit deppad över mindre. Jag kommer heller inte att acceptera denna höjning, utan bryta mot mitt kontrakt och söka en ny lägenhet. Jag har helt enkelt inte råd, hela mitt studiestöd går redan som läget är nu till hyran. Synd då jag trivs så bra bara... Men på måndag skall det förhandlas vidare. Så fram tills dess skall jag försöka hålla humöret uppe och låta bli att gnälla.

Njut av vårsolen istället.
För, mina damer och herrar. PAMPAS WEEK has begun.

någon blogglek

Tävlingsregler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. När jag var cirka 5 och vi sålde vår fula lilla båt (Krångelbyttan) stod jag, min syster och min kusin på bryggan och stortjöt för att vi aldrig skulle få se den igen. Kom igen Linda, det var en båt...

2. Jag är otroligt löjlig gällande stark mat. Jag tål inga kryddor. Har dock börjat lära mig äta lite starkare mat nu. Men lägger aldrig ens lök i maten då jag själv lagar.

3. I cirka 3-års åldern bajsade jag i hotellpoolen och lyfte upp mina stoltheter på bassängkanten. Fint att städa efter sig Linda.

4. Som litet barn grät jag på kvällarna i mammas famn för att jag inte ville att hon skulle dö...

5. Jag har varit en nagelbitare hela mitt liv. Äckligt. Men nu börjar jag äntligen se ett slut på det, tror jag. Som yngre bet jag även på tånaglarna.

6. I högstadiet åt jag 2-4 chokladplattor i veckan.
Jag utmanar följande bloggare:

Linn  http://linn.papper.fi/
Alexandra (saknarelin på Lunarstorm)
Eva (ewchen på Lunarstorm)
Malin (malinkaris på Lunarstorm)

Karis di primavera.

Primavera betyder vår, på Italienska, har jag lärt mig. Om man kan säga Karis di primavera är sedan en helt ny fråga. Som jag inte har något svar på. Meningen var oberoende att det skulle stå för typ "vår i Karis", eller " i Karis våras det". Något i den stilen.
Som vanligt är jag alldeles ensam hela dagen när alla är på jobb, så jag får sysselsätta mig själv. Men det lär inte vara något problem den här helgen. Förmiddagen ägnade jag åt en springtur på den bara asfalten i Billnäs. Efter lunchtid skjutsade jag min mor till jobbet för att själv ha tillgång till bil. Det hör ju till att cruisa runt stan i  Karis då det börjar våras, så varför skulle jag vara annorlunda.
Min cruising ledde till ett par stopp i olika butiker. Jag inhandlade en skimrande grå ögonskugga från Isadora - Light and shade. Den skall pryda mina ögonlock imorgon för att ge mig den glammiga partylooken och de halvsotade ögonen jag planerat in. Jag skall se ut som en gudinna. Synd bara att vi troligtvis skall bada bastu, jag blir alltid så trött och oinspirerad att fixa mig då.
                                                                        image2   

Eftermiddagen, från och med ca 10min framåt, skall jag klippa hår, hämta mamma, promenera med syster och hästarna, se på bronsmatch i herrhandboll i Sjundeå och slutligen besöka Serendi art café för att avnjuta en födelsedagsdrink med födelsedagsbarn.