30.12.2011 - basen

Jossan imponerades av min hy här om dagen och undrade vad jag använder för produkter och smink. Det är inget märkvärdigt, men här kommer en liten redogörelse.
För det första, tvätta alltid bort sminket till natten och tvätta ansiktet noga! Men torka inte ut det. Vatten har en tendens att torka ut, så använd en fuktgivande rengöring, hitta något som passar din hudtyp. Sen gäller det ju att återfukta med en fuktkräm efteråt. Där har du redan en ganska bra bas att stå på.

När det kommer till sminket använder jag först en foundation, eller rättare sagt två. Dessa blandar jag ihop och applicerar i ett tunt lager i hela ansiktet. Sedan duttar jag på lite concealer från Ben Nye under ögonen.


Därefter pudrar jag ännu över ett tunt lager mineralpuder över hela ansiktet, för att huden inte ska blänka! Och voila, där har vi basen. Sen går jag över till ögon make-upen, men det är en annan story.29.12.2011 - det tar sig

Börjar ha packningen under kontroll och ska försöka komma i säng så småningom, blir rätt tidig väckning imorgon. Mitt flyg till Köpenhamn går kl.10, så jag måste starta hemifrån senast 7.40!
Men jag har tidsinställt ett inlägg här under dagen, så ni kan ju kika in även om jag är ute och flyger :)
29.12.2011 - Dagens fråga

Andrea undrar:

talar du norska eller finlandssvenska på jobbet och handbollen? hur bra förstår norrmännen "vår" svenska? eller är det lättare att "byta"? :)

Hmmm... Jaaa... Jag talar nog något av en blandning. Svenska med en del utbytta ord. Svorska! :) Haha, tror jag precis hittade på ett nytt ord!
Nämen norrmännen förstår oss rätt så bra, har många gånger fått höra att de nästan förstår finlandsvenskan bättre än riksvenskan, men ändå måste man byta ut en hel del ord eftersom de betyder nåt helt annat på norska.
Så jag vet egentligen inte vad annat jag kan svara än att jag pratar svorska!