30.11.2012 - snöiga elände

Usch då, vilket snöoväder det varit här i södra knutarna idag! Drivorna på gården har redan växt sig en halv meter höga och jag har förstås lyckats köra fast med bilen ett par gånger under dagens lopp. Så jag kom ganska fort fram till att det bästa är att sitta och jobba hemifrån idag. Sagt och gjort.
Men nu måste jag ändå plöja väg fram till garaget strax, för kvällens träningar går inte att undvika! Så hör ni inte av mig på resten av helgen sitter jag antagligen fast i en snödriva nånstans.
 
 
 

30.11.2012 - Skönhet kommer inifrån

Jamen visst gör den det. Kroppen och själens välmående avspeglar sig väldigt mycket utåt i t.ex hyn, håret, dagsformen och inte minst utsrålningen! Därför är ju verkligen en bra kost och goda matvanor A och O.
Men man kan förstås också hjälpa kroppen på traven med att mata i den ytterligare näringsämnen. Därför var jag inte sen på att testa Aloe Vera i vätskeformat när jag fick höra att man kan dricka det. Att man kan dricka Aloe Vera saft, direkt frampressad ur växten, har på något konstigt sätt gått mig helt förbi! Ganska märkligt tycker jag, med tanke på att jag ändå är rätt så bra insatt i både kost och hälsa och gärna förespråkar naturämnen.
 
 
Aloe Veran som växt är ju väldigt helande. Jag har alltid använt den exempelvis brännskador, solbränd hud, finnar... Så varför skulle den inte kunna hela tarmkanalerna och balansen i kroppen?
Jag har nyss börjat dricka en shot av denna Aloe Vera gel (smaksatt med lite tranbär, finns också helt osötad) varje morgon innan frukost och kommer att göra det i åtminstone 3 månader framöver. Först då kan man säga om den har någon påverkan på ens kropp, och ifall den har det så ska man alltså fortsätta med detta kontinuerligt. Göra det till en livsstil.
Aloe Veran kommer i sinom tid att ha rensat ur tarmsystemet (lite som en detox) och därefter balansera upp PH-värdet i tarmarna . Förutom att detta ska att leda till en mer välmående kropp med ett fungerande magsystem kommer det antagligen även att avspegla sig i hyn. Ingen mer torr och frasig vinterhy efter det här alltså!
 
 
Eftersom jag så passligt började ha slut på hudvårdsprodukter bestämde jag mig för att unna mig detta lyxiga hudvårdskit i samma veva. God Jul, Linda! 
En serie helt baserad på Aloe Vera som verkligen känns superb, det lilla jag hunnit testa av den så här långt! Jag är ju en riktig sucker för krämer och lyxiga förpackningar, så det här kändes verkligen som en lyxig julklapp till mig själv :)
Saknade dock ögonkräm i detta kit, så tror jag får ta och beställa en sådan också, när min nuvarande tar slut.
 
 
Alla produkterna kommer alltså från ett märke som heter Forever. De gör alla sina produkter på Aloe Vera växter från egna ekologiska odlingar.
 
 

 

29.11.2012 - kostföreläsning

Ikväll ordnas det en kostföreläsning här i byn om hur man som idrottare ska äta för att prestera bättre. Ett antal idrottare är inbjudna till eventet och jag anmälde mig självklart frivillig när jag fick höra att klubben bjuder in oss till detta tillfälle! Så nu ska jag kila iväg ut i snöstormen och lära mig hur jag ska äta för att maxa mina prestationer.